051 439 370info@esis.si

PREZRAČEVANJE

Čist zrak za boljše počutje


Slab zrak v prostoru je pogost vzrok raznih obolenj in je posledica sproščanja škodljivih plinov, ki jih izločajo pohištvo, razne barve in laki ter cigaretni dim. Smrad in vlaga iz kuhinje, kopalnice in sanitarij, kot tudi CO2 dodatno vplivajo na naše počutje v prostoru. Neustrezno odstranjevanje vlage iz prostora povzroča neprijetno počutje in nastanek zidne plesni.

Vgradnja rekuperatorja BRINK vam na energetsko učinkovit način v prostoru zagotavlja zmeraj čist in svež zrak. Uživali boste v tišini, ker bo v prostor prihajal svež zrak kljub zaprtim oknom. Strupeni plini in prašni delci bodo ostali zunaj.

Umazan zrak, poln prašnih delcev, vlage, CO2 in neprijetnih vonjav, se odvaja iz kopalnic, sanitarij in kuhinje, v bivalne prostore pa se preko filtra dovaja svež zrak iz okolice. Odpadni zrak odda v rekuperatorju BRINK del svoje toplote svežemu zraku.

Dober zrak v prostoru in racionalna poraba energije ustvarjata bivalno ugodje.

Naraščujoče cene energije in težnja po zmanjšanju izpusta CO2 v ozračje sta privedla do sodobne gradnje objektov, kot so nizko energijske in pasivne hiše, kjer se uporablja vedno boljša toplotna izolacija ter izolativnejša okna in vrata. Pri takšnih gradnjah je potrebno poskrbeti za dovod svežega zraka. Z uporabo rekuperatorjev BRINK se svež zrak segreje na račun toplote odpadnega zraka. Tako se doseže v prostoru zdrava klima brez hrupa, prahu, strupenih plinov in z idealno vlažnostjo. Znanstveno je dokazano, da imajo ljudje, ki živijo v premalo prezračenih prostorih, pogosteje zdravstvene težave kot na primer glavobole in alergije. Povprečen človek preživi 90 % svojega časa v zaprtih prostorih. Zato je ustrezno prezračen bivalni prostor zelo pomemben za kvaliteto bivanja.