TOPLOTNA ČRPALKA DAIKIN

Pokličite nas:

051 439 370

Toplotna črpalka Daikin

Toplotna črpalka Daikin

3 PREDNOSTI ZA NOVE ZGRADBE IN RENOVACIJE:

 • STROŠKOVNO UČINKOVITO NIZKA PORABA ENERGIJE
 • ZMANJŠANE EMISIJE CO2
 • POPOLNO UDOBJE
Toplotna črpalka Daikin

ALTHERMA LT

Toplotna črpalka Daikin

Toplotna črpalka Daikin Altherma je vzdržljiv energetski sistem, ki pretvori neizkoriščen in neusahljiv vir energije iz zunanjega zraka v uporabno toploto. Daikin Altherma dosega optimalno udobje z ogrevalnimi sistemi za visoke in nizke temperature. In kar je zelo pomembno, sistem Daikin Altherma je enostavno namestiti. Sistem Daikin Altherma je celostni hišni sistem za ogrevanje in toplo vodo, ki temelji na tehnologiji toplotne črpalke z zračnim virom. Predstavlja fleksibilno in stroškovno učinkovito alternativo grelcu za vodo na fosilna goriva. Če se odločite za Daikin Altherma z reverzibilno notranjo enoto (EKHBX), ta hiše ne bo samo grela, temveč jo bo po potrebi tudi hladila. Toplotna črpalka je v tem primeru opremljena z reverzibilnim 4-smernim ventilom, kjer se hladilni ciklus obrne in se toplota odstrani iz sob. Notranja enota lahko hladi prostore prek talnega hlajenja ali pa prek kaloriferjev z ventilatorji.

Toplotna črpalka Daikin

Zaradi posebnih lastnosti energijske učinkovitosti je sistem Daikin Altherma idealna rešitev za zmanjševanje porabe energije in emisij CO2.

Toplotne črpalke Daikin Altherma nudijo vašim strankam enkratne prednosti:
 • Uporabljajo obnovljive vire energije, kot je zunanji zrak
 • Nudijo občutne prihranke energije
 • Pomembno prispevajo k boju proti izpustom CO2
 • Zagotavljajo lahko ogrevanje, toplo vodo v hiši s solarno povezavo, in hlajenje

MONOBLOCK

Toplotna črpalka Daikin

MONOBLOK ZUNANJA ENOTA VSE V ENEM

Poleg zunanjih in notranjih sistemov Daikin Altherma je podjetje Daikin predstavilo tudi monoblok različico, v kateri so vsi hidravlični deli v eni zunanji enoti. V tem novem sistemu so v notranjost iz zunanje enote napeljane vodne cevi namesto hladilnih cevi, kar pomeni, da je vgradnja precej hitrejša in lažja pri hišnih montažah.

HT

Toplotna črpalka Daikin
Toplotna črpalka zrak-voda


Visokotemperaturni sistem Daikin Altherma uporablja 100% termodinamično energijo za pridobivanje temperature vodedo 80° C brez uporabe dodatnega grelca.

Zunanja enota izloča toploto iz zunanjega okoliškega zraka. Toplota se nato prenese v notranjo enoto prek hladilnega sredstva R-410A. Notranja enota prejme toploto in še bolj poveča temperaturo s hladilnim sredstvom R-134a. Toplota se prenese iz napeljave hladilnega sredstva R-134a na vodno napeljavo. To nato omogoča ogrevanje prek radiatorjev in uporabo tople vode v hiši. Edinstveni pristop podjetja Daikin k toplotnim črpalkam s kaskadnim kompresorjem (eden v zunanji enoti/ eden v notranji enoti) pomeni optimalno udobje celo pri najnižjih temperaturah, ne da bi pri tem potrebovali dodatni električni grelnik.

KRMILJENJE Z INVERTERJEM POMENI ŠE VEČ PRIHRANKOV!

Toplotna črpalka Daikin

Inverter stalno prilagaja vaš sistem na dejanske potrebe po gretju. Tako se vam ni treba ukvarjati z nastavitvami: programirana temperatura se optimalno vzdržuje ne glede na zunanje in notranje dejavnike, kot je količina sončne svetlobe, število ljudi v prostoru itd. Posledica tega je izjemno udobje, daljše življenjska doba sistema, saj deluje samo, kadar je to potrebno, in 30% dodatnega prihranka energije v primerjavi z neinverterskimi toplotnimi črpalkami.

Oba sistema lahko kombinirate
 • s talnim gretjem,
 • s kaloriferji z ventilatorjem,
 • z nizkotemperaturnimi radiatorji
 • in tako nudite strankam udobje, ki ga zahtevajo.
Poleg tega lahko sisteme Daikin Altherma priključite na
 • hišni rezervoar tople vode, ki zadošča potrebam vaše stranke po topli vodi;
 • solarni kolektor, ki s pomočjo solarnega kompleta podpira proizvodnjo vroče vode;
 • sobni termostat, ki preprosto, hitro in priročno regulira idealno temperaturo.
Toplotna črpalka Daikin

IZKUŠNJE S TOPLOTNO ČRPALKO DAIKIN

Daikin ima več kot 50 let izkušenj s toplotnimi črpalkami, ki jih vsako leto vgradi v več kot milijon hiš, trgovin in poslovnih prostorov. Tovrsten uspeh ni samo naključje: podjetje Daikin je zmeraj uporabljalo vrhunsko tehnologijo s ciljem, da vam nudi rešitev na ključ. Samo vodilno podjetje na trgu lahko garantira to raven storitev in kakovosti.

POPOLNOMA VARNO

Daikin Altherma deluje brez olja, plina ali drugih nevarnih snovi in tako odpravi vsa potencialna tveganja, povezana s temi snovmi. Poleg tega ne potrebujete priključka na plin ali rezervoarja za gorivo. Tako ni tveganj zastrupitve, smradu ali onesnaženja zaradi puščanja rezervoarjev.